ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Justin Bieber stiger snabbt upp leden av Twitter

2010-03-16 21:34:09 / 0 kommentarer ..


Slideshow image

Singer Justin Bieber utgör backstage på Pepsi Fan Jam Super Bowl konsert på South Beach, torsdag 4 februari, 2010 i Miami Beach, Florida. (AP Photo / Evan Agostini)

Se större bild

Font-size: Bigger  Smaller  Share Del Print Skriv

 

Canadian Press

Datum: Fredag 12 mars, 2010 2:12 ET

Canadian teen heartthrob Justin Bieber får inte vara kungen av Twitter men han satsar anspråk på titeln.

Förra veckan, den 16-åriga popsångerska från Stratford, Ont. Var nr 1 mest tweeted om ämnet, beroende på att spåra webbplatsen whatthetrend.com.

Den här veckan föll han bara kort i topplaceringen och bosatte sig i andra efter en liten händelse kallas Oscarsgalan.

I mitten-fredag, rankades Bieber bland de 140 populäraste Twitter användare men hans många anhängare mångdubblas.

Han genomsnitt cirka 11.000 nya anhängare varje dag, som i fredags bidrog till att han Twitter räkenskaper inflytelserika tech bloggar TechCrunch och Silicon Alley Insider.

Om hans Twitter konto tillväxt fortsätter sin frenetiska takt som den stadigt i flera månader, kommer han spricka sannolikt Top 100 i april.

Men det skulle ändå ta flera månader att vända sig till Top 10, en elit bolag i Twitter användare med fler tre miljoner anhängare, såsom Lady Gaga, John Mayer, Oprah Winfrey, Barack Obama, Ellen DeGeneres, Britney Spears och Top Dog, Ashton Kutcher .

Bieber kan vara långt efter denna grupp, men han är fortfarande ett hett ämne på Twitter just nu, sa Ingo Muschenetz av vilken trenden.

"Han är säkert Nr 1 om inget annat kommer in i bilden, som när jordbävningen i Haiti hände som tog Nr 1 plats för ett par veckor," Muschenetz sa.

"Om man inte var för Oscarsgalan, han definitivt skulle ha varit nr 1 (denna vecka)."

Bieber har varit på Twitter nästan ett år men det var inte förrän i januari att hans popularitet tillväxten verkligen börjat registrera, sa Muschenetz.

Det hjälper att han är en engagerad användare som kommunicerar direkt med sina legioner av fans som tweet honom dagligen.

Bieber popularitet är också buoyed av hans belackare som inte tål att se hans namn på Twitter lista över trender frågor om och om igen.

Justin Bieber trender riktigt hög och vissa människor älskar det, och vissa människor hatar att "Muschenetz sa.

"(The haters) sedan tweet om det faktum att han är trender, vilket bara gör honom trend högre."

Twitter uppskattade nyligen att omkring 50 miljoner tweets registreras varje dag, upp från 5.000 dagligen när området var i sin linda i 2007.


Kommentarer
<

Name Beliber?

EMAIL

Site

Comment:

Trackback